четвер, 16 жовтня 2014 р.

Читати- це КРУТО !

«Я дуже хотіла, щоб мої читачі зрозуміли, що лише та людина, яка подолає свій страх,стає вільною і зможе перемогти найлютішого ворога» (Леся Воронина)
Леся Воронина  в Полта
      Шестикласники, які прийшли на зустріч з Лесею Ворониною 15 жовтня 2014 року, на жаль, далеко не всі читали її твори, але добре підготувалися (Інтернет допоміг!). Пізніше школярі зізналися, що не всі люблять читати і мало знають сучасних українських письменників . Але слухали присутні на зустрічі юні полтавці  розповіді  гості з Києва про Агента 000 та Товариство таємних боягузів з неприхованою цікавістю!
Леся Воронина  в Полтаві
   Леся Воронина розповідала про подорожі до Канади, Бразилії, Угорщини , про зустрічі з індіанцями, смішні історії з свого життя, про любов до книги, прищеплену  батьками ще в дитинстві, та про те, як вибирає книги для читання сама письменниця. Школярі оцінили щирість гості й запитували не тільки про її книги, героїв, хто був першим  читачем, де беруться ідеї для нових творів та про плани на майбутнє, а й про гонорари та чи важко їх «відпрацювувати». Час від часу пані Леся поверталася до своїх творів, захоплюючи дітей цікавими сюжетами, розповідаючи, звідки брала необхідний матеріал для написання книг. Розмова була чесною та відвертою.
 « Величезна помилка переконувати дитину в тому, що дорослий світ завжди приязний і добрий до неї. Коли вона зіткнеться з реальним життям, той досвід може стати для неї трагічним», - вважає письменниця, якій вдалося викликати дітей на відвертість.

    Зустріч з Лесею Ворониною, як сказали діти, видалася доброзичливою, пізнавальною і повчальною адже , що таке іронія полтавці тепер знають добре. Та головний її результат  - це  бажання учнів прочитати книги Лесі Ворониної «Агент 000» , «Товариство таємних боягузів» або «ТТБ», як називають книгу 
читачі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар