неділю, 23 листопада 2014 р.

Зустріч з Зіркою Мензатюк


Патріотичне виховання дітей
повинне бути щирим, цікавим, ненав’язливим.
Зірка Мензатюк
 
 19 листопада 2014 року в бібліотеці-філіалі №4 зібралися прихильники сучасної української літератури на зустріч із українською письменницею Зіркою Мензатюк.
   Київська гостя презентувала нову дитячу книгу «Ангел Золоте Волосся», яка буде цікава й повчальна не тільки дітям, а й дорослим. «Звичайно,батькам вже не відкриєш прості істини й нічим не здивуєш. Та нам теж час від часу потрібно читати дитячу літературу, щоб згадати себе у дитинстві й подивитися на світ із захопленням», - ділилася своїми думками Зірка Захаріївна.
  Письменниця чесно і  з великою повагою говорила з читачами на болючі теми нашого сьогодення та історії, залишаючи присутнім на зустрічі самостійно робити висновки. До речі, так же вона мудро говорила зі школярами. Таким і має бути справжнє "патріотичне виховання дітей – щирим, цікавим і ненав’язливим", як і її книги «Таємниця козацької шаблі» чи «Як я руйнувала імперію».
  Потім письменниця розповідала читачам про історію створення «Київських казок» , чому вважає, що « казка творить Україну і її майбутнє» щиро й відверто відповідала на запитання читачів, з теплотою в голосі говорила про
друзів по перу – відомих сучасних письменників Ірен Роздобудько, Лесю Воронину, Сашка Дерманського, Олександра Гавроша, Надію Гуменюк, Маряну Савку…      
   Приємно була здивована, що присутні на заході добре знають сучасну українську літературу.
  « Щасти Вам у всьому! – бажала пані Зірка під час автограф-сесії, не перестаючи вислуховувати читачів та давати відповіді на запитання. Час шалено летів, а присутні на зустрічі не хотіли розлучатися із гостею – лауреатом премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в українській дитячій та підлітковій літературі десятиліття.
Миру, злагоди та творчого натхнення Вам,пані Зірко, а читачам – цікавих зустрічей та нових книг!




1 коментар:

  1. Шановні колеги дякуємо Вам за чудову і цікаву зустріч з талановитою письменницею сучасної української літератури Зіркою Мензатюк .Літературний вечір був дуже теплий та приємний.Щиро дякуємо!!!!

    ВідповістиВидалити