середу, 26 лютого 2020 р.

Таємниці ДЕНДРОПАРКУ, або пригоди в Флоренії розпочинаються..

    Читання для задоволення.  26 лютого 2020 року у бібліотеці  відбулася літературна година "Таємниці дендропарку, або пригоди в Флоренії розпочинаються"
       Для юних читачів книгозбірні вже не новина, що в бібліотеці з'явилася нова еко-казка "Стежками Флоренії, або Випадок на Ульчиній галявині". Звичайно ж наші читайлики звикли до нових книг, до нових світів - казкових чи фантастичних, далеких і навіть тих, що поза межами Галактики. Але щоб події відбувалися зовсім поряд, близенько-близенько, а саме на території улюбленого полтавського дендропарку - ніхто й уявити не міг.
      Неймовірна сенсація! світ побачила книга, де вперше у художній формі описується майже кожна частина нашого  дендропарку. ЇЇ автор Віктор Сердюк, добре відомий дитячий письменник! Цікаво, що художником ілюстрацій до книги став сам директор полтавського дендропарку Михайло Шлафер. На сторінках книги відтворені персонажі на фоні живої природи, вдало поєдналися вигадки та реальність. Хоча Мишко, герой книги  - реальний хлопчик. Таких бешкетників і розбишак можна частенько зустріти в класі, на подвір'ї, дитячому майданчику чи  ... в Яківчанському лісі (!!!)
       Тому сьогодні діти познайомилися з унікальною історією дендропарку, його картою та маршрутом, яким подорожували казкові герої. Де знаходиться Ульчина галявина, Тамарин ліс, Перетин восьми стежок, Солоний схил, Барвінкова галявина, Жаб'ячий став і всі їх історії тепер ми знаємо. Звичайно ж прийшлося потрудитися, але вони існують насправді! На жаль, не знайшли Дерево з оком, Будиночок Лісовика та й Привид десь заховався. Але ж цікаво знати! Тому й загадали одне на всіх, але велике-превелике бажання: зустрітися із відомим казкарем! Мрійте з нами і мрії здійсняться! До зустрічі у бібліотеці на Європейській 141. Пригоди в Флоренії тільки розпочинаються!






Немає коментарів:

Дописати коментар