пʼятницю, 22 листопада 2019 р.

Українська драма 1918 року за романом Ольги Михайлової


     21 листопада 2019 року у бібліотеці філіалі №4 відбулася творча зустріч із істориком, політологом, публіцистом Ольгою Михайловою, яка завітала до Полтави з презентацією роману "Перегляд".

     Ольгу Михайлову називають титаном суспільної думки в Україні. Чому ж вона взялася за художню прозу? Гостя пояснила, що ЇЇ роман - це художнє переосмислення тих поворотних моментів, які в 1918 році спричинили вибір майбутнього України. Дискутуючи на тему " Українська драма 1918 року" не можна не говорити про історичні постаті Павла Скоропадського, Євгена Коновальця, Симона Петлюри, не можна мовчати про ті роки, які мають неабиякий збіг із сьогоденням.
 Запрошена на зустріч модератором доктор історичних наук, завідуюча кафедрою історії Ураїни ПНПУ Людмила Леонідівна Бабенко нагадала присутнім цікаві факти драматичного 1918 року.
Гостя з Києва змістовно відповідала на запитання, пояснювала своє бачення історії України цього періоду, яке їй вдалося передати в романі "Перегляд".
Цікава думка Ольги Михайлової про  історичну пам'ять викладена в передмові: "Пам'ять не належить сама собі. Вона підневільна, закріпачена, підвладна... Ми пам'ятаємо те, що належить пам'ятати людині свого кола і статусу, а що лежить поза тим - забуваємо легко. І не можемо пригадати, доки хтось не нагадає".Роман "Перегляд" спонукає до роздумів, обговорень...  "камінь, який котиться, мохом не обростає" Дякуємо, пані Ольго,  за  подарунок ! Книга Ольги Михайлової "Павло Скоропадський "Усі підуть за мною, крім негідників" буде цікава всім, хто хоче знати історію України.






Немає коментарів:

Дописати коментар