середу, 17 квітня 2019 р.

ПИСАНОК ВЕСЕЛИЙ ВІЗЕРУНОК


Виготовлення писанок в українській культурі має дуже давнє походження. Наші предки вірили, що вона має магічну силу — приносить добро, щастя, захищає від усього злого.
 16 квітня 2019 року  у бібліотеці – філіалі №4 у День Великодніх ідей відбувся  ряд майстер-класів по виготовленню писанок.
 Мудрі люди кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки". Кожна писанка - це ніби маленький світ. Тут і небо із зорями, і вода з рибами, і дерево життя з оленями й птахами, і засіяне поле, і трибанні церкви - усе це вималюване у певному порядку для того, аби підтримати лад та рівновагу у нашому світі.
Бібліотекар Світлана Анатоліївна розповіла дітям як правильно розписувати великодні яйця та переповіла історії, легенди про виникнення писанки.
 Розпис писанок – древня українська традиція, що окрім естетичного має й потужне сакральне значення. Колір, символ – усе обирається не просто так. Читачі нашої книгозбірні про все це добре знають із книг, журналів, представлених на виставці «Світле свято Великодня», та захотіли піти незвичним методом оздоблення писанок – не лише розписуючи їх, а й створюючи  писанки-мотанки, технікою виготовлення   яких поділилася чарівна львів’янка майстриня Євгенія Коцур. 
 Малеча, дорослі, школярі старанно повторювали за бібліотекарями всі дії з виготовлення писанок-мотанок залюбки опановували нову техніку виготовлення писанок.






















Немає коментарів:

Дописати коментар