неділю, 3 червня 2018 р.

Запрошуємо на фестиваль!

8 - 10 червня 2018 року у Полтаві триватиме Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava. У списку учасників – відомі автори сучасності з України, Швеції, Німеччини та Британії.

За задумом, Meridian Poltava – це триденна культурологічна прогулянка містом і локаціями поза ним, під час якої полтавці й туристи відвідуватимуть поетичні  читання, концерти, екскурсії тощо. Вхід на всі заходи вільний.

8 червня, у перший день фестивалю, поезія звучатиме у Решетилівці та на полі Полтавської битви. Найочікуванішою подією цього дня мають стати поетичні читання у редуті – спорудженні, яке використовувалося в якості передових опорних пунктів для руйнування бойового порядку наступаючої шведської армії у 1709 році. Тут можна буде почути Сергія Жадана, Галину Крук, Оксану Забужко, Агнету Плейель, Мальте Перссона та Ігоря Померанцева.
Офіційне відкриття Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Poltava відбудеться 9 червня на площі біля театру Гоголя. Далі, о 12:30 у кінотеатрі покажуть фільм Ігоря Померанцева та Лідії Стародубцевої  «Ампутація» (поезія та війна). Кінець фестивального дня обіцяє бути насиченим: літературний вечір Оксани Забужко, мультимедійний проект-вистава «Безкінечна подорож, або Енеїда» за участі Юрія Андруховича та рок-концерт гурту «Жадан і Собаки».

Останній день фестивалю, 10 червня, розпочнеться з пішохідної екскурсії містом, яку проводитиме Артур Ароян. Далі меридіанівці зможуть відвідувати поетичні читання у різних локаціях, що розташовані в центральній частині міста. Завершить 3-денне дійство концерт сучасної класичної музики «Полтава 03:44» у виконанні Квартету імені Левка Ревуцького. Композитори Томас Єннефельт зі Швеції та Золтан Алмаші з України написали його спеціально для Meridian Poltava й гратимуть вперше.
До події залишається 5 днів і Ви можете ознайомитися з творчістю Сергія Жадана, Оксани Забужко, Юрія Андруховича, Андрія Любки, книги яких представлені на виставці-анонсі  "Незабаром Meridian Poltava! Запрошуємо!"

Немає коментарів:

Дописати коментар