четвер, 8 лютого 2018 р.

НА ГОСТИНИ ДО КАЗОК


  Про те, що добра, мудра, чарівна казка була завжди  і є нині в пошані, третьокласники НВК 85 знають добре. Читають і люблять читати їх різні: довгі  чи короткі, веселі й історичні, складені народом чи написані автором. А от не казкові історії про казки і казкарів слухали із задоволенням, відкриваючи для себе нові імена, нові книги і таємниці їх написання. 
А ви, друзі, знали, що відомого Мілновського Вінні Пуха назвав син автора Крістофер Робін на честь улюблених менших братів, які мешкали у лондонському зоопарку – північноамериканського ведмедя Вінні та лебедя Пуха?

     Хто подав ідею Астрід Ліндгрен написати історії про Карлсона , для кого створювався «Айболит», чому у відомої Білосніжки так багато у світі прототипів і чи не магічне число 7, яке часто можна зустріти у казках (7 братів, 7 гномів, 7 мисливців. 7 богатирів?) Цікаві історії? Але юним всезнайкам, щоб отримати нову оповідь необхідно було добре попрацювати:  відгадати загадки, розшифрувати телеграми від казкових героїв або ж зіграти в «здогадалки». Із завданням справилися всі: і юні читачі, і бібліотекар. Найцікавіші та найновіші казки сучасних видавництв із чудовими ілюстраціями представлені на перегляді літератури «Казкові історії.»


Немає коментарів:

Дописати коментар