четвер, 9 березня 2017 р.

Шевченко окрилює нас!


9 березня 2017 року  в бібліотеці-філіалі №4 відбулася літературна година "Шевченко окрилює нас!" Юних читачів книгозбірні бібліотекар читального залу Світлана Анатоліївна запросила до розмови про відомого поета Тараса Григоровича Шевченка.
Другокласникам НВК 85 розповіли про дитинство неймовірного хлопчика, який без тата й мами шукав дорогу в житті. Не тільки талановитий,а й вдумливий, мрійливий, добрий серцем Тарас прагнув дізнатися   все: про місце, де небо підпирає землю, хто такі гайдамаки, як живуть люди в інших краях. А ще, Тарас Григорович, який вже будучи дорослим не вмів і не хотів кривити душею, тоді шалено прагнув малювати, навіть не підозрюючи, що колись, через 203 роки 9 -річні полтавські школярі будуть читати його ж "Дитячий кобзар".

І це не просто збірка найвідоміших віршів Шевченка, це вікно в омріяний  Тарасом світ, який вдало ілюструвала художниця Михайлошина Марина.  Виразно, намагаючись швидше й краще прочитати, якось по- дитячому урочисто читали  вірші "Садок вишневий коло хати", "І барвами, і рутою", "По діброві вітер віє", "Учітеся, читайте, і чужому научайтесь й свого не цурайтеся..."

Немає коментарів:

Дописати коментар