пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Відверта розмова із Степаном Процюком.

  Півторагодинна зустріч  читачів нашої книгозбірні з українським письменником Степаном Процюком - це щира і майже відверта розмова про літературу, життя, сьогоденні події, психологічні романи і повісті для підлітків, які презентував автор 16 березня 2017 року..
Говорили про його психологічні романи "Крила великої Матері", «Інфекція», «Тотем», «Десятий рядок», які викликали різні думки у читачів. Валентина Федорівна, шанувальниця психологічних романів Муракамі,  та Степан Процюк - залюблений у прозу Дж. Фаулза, Е.М.Ремарк, М.Уельбека, Кобо Абе, схожі за емоційністю і разом з тим стриманістю, відверто говорили про вживання наукових термінів, "новомодніх"слів, які інколи заважають зрозуміти написане (В.Ф.), а автор використовує їх, бо не може по-інакшому виразити власну думку, яку хоче донести читачеві.Що ж опоненти на зустрічі порозумілися.

Читати чи не читати психологічні романи -це вибір кожного. Та чомусь впевнена, любий читачу, що вже не відірветеся від сторінок романів Степана Процюка, будете дивуватися і співпереживати його героям, намагаючись зрозуміти де сам автор, а де вигаданий герой. А ще радимо  познайомитися з його
психологобіографічними романами про Василя Стефаника, Володимира Винниченка, Архипа Тесленка, які викликають неабияку цікавість. Для підлітків, окрім повістей про Марійку й Костика, Степан Васильович презентував  "Варвари" та "Полянами і хмарочосами", які вийшли в серії "від 13 років". Приємного читання!
















Немає коментарів:

Дописати коментар