пʼятницю, 11 березня 2016 р.

Вивчаємо історію рідного краю разом!


     10 березня 2016 року в бібліотеці філіалі №4 відбулася краєзнавча година «Із історії роду Драгоманових»
  Ініціаторами заходу були вихователі дитячого навчального закладу  №47 «Золота рибка», які прищеплюють своїм вихованцям любов до рідного краю змалку. Не дивно, що діти знають добре, хто такі Панас Мирний, Іван Котляревський, Саша Путря, Катерина Білокур, Марія Башкірцева.
  Зібравшись в книгозбірні, присутні залюбки здійснили віртуальну мандрівку в Гадяч, заповідне місце Полтавщини,  яке  зберігає пам’ять про яскраві, незабутні події національної історії. Говорили з дітьми про історію роду Драгоманових, дитячі роки відомого громадського діяча Михайла Драгоманова та талановитої дитячої письменниці Олени Пчілки, чому Леся Українка називала Гадяч «Україною, що українішої немає». Малеча розповідала про найвідоміших нащадків Драгоманових, добре здивувавши батьків, присутніх на заході.
   Виконуючи твори Олени Пчілки та незабутньої Лесі, маленькі патріоти свого краю читали вірші, залюбки співали веснянки, гаївки, водили хороводи, закликали дружно весну і, навіть, дощик. Звучало це так щиро, що всі дружно вирішили обовязково перевірити, чи дійсно прийде дощ найближчими днями.
    Перегляд літератури  «Із історії роду Драгоманових» допоможе Вам дізнатися, чому Гадяч називають колискою роду Драгоманових, звідки походить це прізвище і якої національності був Стефан, прапрапрадід Лесі Українки, як виховували дітей в родині Драгоманових-Косачів та їх родовід. 














Немає коментарів:

Дописати коментар