середу, 23 вересня 2015 р.

«Світлій пам’яті борців за волю України присвячуємо»

23 вересня 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася зустріч читачів  з кандидатом історичних наук, відомим серед полтавців краєзнавцем Віктором Яковичем Ревегуком, який презентував нову книгу «Полтавці – поборники державної незалежності України».
«Світлій  пам’яті борців за волю України присвячую» написав автор у збірнику, який  містить 93 коротких біографічних нарисів уродженців Полтавщини – борців за незалежність України та короткі дані про 98 полтавців, які загинули під час проведення антитерористичної операції (АТО), захищаючи свободу і територіальну цілісність своєї Батьківщини.
«Тисячі борців за волю України залишилися безіменними, сотні відомі лише за прізвищами або псевдонімами», - наголосив Віктор Якович, звертаючись до присутніх – небайдужих до історії рідного краю. Автор розповів про роботу в архівах, про нові факти  та імена поборників державної незалежності України.


Потім запитання і відповіді –змістовні, підтверджені фактами, цитатами. Присутніх цікавило все: від доби української революції 1917-1921рр. до сучасності; політичні, громадські і культурні діячі, нова книга гостя, яка розповідає про Полтаву в часи фашистської окупації. Приємно вразили Віктора Яковича старшокласники ЗОШ№27, які під час зустрічі цікавилися історією Полтави, іменами незаслужено забутих українських патріотів – уродженців Полтавського краю. «Хочу сподіватися, що наступні покоління українських істориків продовжать оприлюднювати нові імена поборників незалежності Батьківщини»











1 коментар:

  1. Вдячні за можливість поспілкуватися з Віктором Яковичем.Цікаво, невимушено. Спостерігала за молоддю.Приємно вражена і здивована. Є покоління справжніх патріотів нашої Полтави. Анна Василівна

    ВідповістиВидалити