четвер, 3 вересня 2015 р.

Ми навіки є народом – українським в Україні.

   1 вересня 2015 року до бібліотеки-філіалу №4 завітали шестикласники ЗОШ №27 та 23, щоб взяти участь у годині спілкування «Ми навіки є народом - українським в Україні».
       Мова йшла про звичаї та ознаки, характерні для нашого народу: працелюбність, дружелюбність, душевна гостинність, співчуття до інших і, як грім серед ясного неба, - «моя хата скраю, я нічого не знаю».
     Реакція школярів: «ні це не про нас», «ми не такі», «ми не байдужі». Потім приклади небайдужості і байдужості з історії, літератури, власного життя та однолітків, друзів, батьків.

     Згадали події на Сході, де десятки тисяч патріотів нашої держави знаходяться на передовій, і поранених, які перебувають на лікуванні у шпиталях та лікарнях. Усім їм, як ніколи, потрібні увага, добре слово, повага, любов та підтримка небайдужих людей і особливо дітей, як стверджують наші волонтери.
      Як приклад небайдужості - життя Грицька та Санька із захоплюючої історичної трилогії Володимира Рутківського «Джури». Разом з героями роману шестикласники поринули в неймовірні пригоди, шалені звитяги, невдачі та перемоги. Тільки сильні духом можуть перемогти ворога, тільки небайдужі можуть врятувати народ і захистити свою землю, бо ми « навіки скріплений, для багатьох незбагненний український народ».

    

























Немає коментарів:

Дописати коментар