вівторок, 7 квітня 2015 р.

Доки пишуть писанки, світ буде існувати.

  6 квітня 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулися передвеликодні посиденьки, на яких читачі бібліотека (і діти, і дорослі) не тільки ознайомилися зі звичаями та традиціями, пов’язаними з Великоднем, поділилися власними таємницями, родинними традиціями, віршами, оповідками, а й взяли участь у майстер-класі «Чарівний світ писанки», який провела Світлана Анатоліївна  Конюшенко.
     Неможливо уявити Великдень без писанок, які і «око радують, і нечисту силу відганяють». Цікавими легендами поділилися пятикласниці ЗОШ №27, в взамін Світлана Анатоліївна  розповіла про таїнство писанкарства воском.         Присутні на заході поринули в прекрасний світ  створення писанки власноруч. Вправно і вміло Світлана Анатоліївна писачком наносила орнаменти,пояснюючи їх символіку та символіку різних кольорів, змінюючи фарби. «Народження» писанки зачаровувало і дітей, і дорослих, уважно ловили кожне слово, переймаючи досвід, кожну пораду, розуміючи настільки це важливо. Адже  тільки-но говорили:
«Про писанки збереглося багато легенд. Одна з них така: доля світу залежить від того, скільки писанок кожного року пишеться. Доки пишуть писанки, світ буде існувати. Отже, пишіть писанки.»  

Бережіть традиції свого народу, передавайте нащадкам, адже доки живуть наші звичаї, рідна мова, доки є і ми – український народ!
Виготовлені власноруч писанки прикрасили ВЕЛИКОДНЄ дерево, де поряд розмістилися і дряпанки, і мальованки, і крапанки, і прикраси на великодні мотиви: зайчики, півники,кролики,які виготовили наймолодші учасники посиденьок своїми умілими ручками.














Немає коментарів:

Дописати коментар