четвер, 23 квітня 2015 р.

Світу не пізнати , не вивчивши краю свого.

22 квітня 2015 року в бібліотеці-філіалі№4 відбулася бесіда за круглим столом «Полтавщина у вогні революції». В обговоренні взяли участь старшокласники ЗОШ №8, викладач історії України Ірина Анатоліївна Рева та кандидат історичних наук Віктор Якович Ревегук.
      Обговорювали події на Полтавщині в 1917-1924рр.. У кожного з присутніх свій погляд та власна думка щодо  вибору влади, патріотизму,  менталітету полтавців та їх участі у революції минулого століття і подіях сьогодення. Розмова вдалася: Віктор Якович уважно слухав учнів, розкривав нові факти, цифри, віднайдені в архівах, відповідав на запитання, запрошуючи майбутніх студентів до обговорення важливих питань, вивчення історії Полтавщини, адже « світу не пізнати , не вивчивши краю свого».
       Перегляд літератури «Сторінками історії», підготовлений бібліотекарем Тамарою Володимирівною, допоможе учням пізнати наш рідний край, історію Полтавщини.
Серед них -  книга Віктора Яковича «Полтавщина у вогні революції», яку презентували в цей день. «Ця монографія є першим узагальнюючим науковим дослідженням подій, що відбувалися на теренах Полтавської губернії в добу Української революції 1917-1921рр.: національне відродження краю, участь полтавців у боротьбі за свободу та незалежність України, встановлення більшовицького режиму, повстанський рух». Не менш цінною є книга «В.Г.Короленко. громадська діяльність письменника (1917-1921рр.)» написана у співавторстві з Надією Костівною Кочергою. Книга розрахована на вдумливих читачів, усіх, хто вивчає історію рідного краю, в якій наведені маловідомі факти із життя письменника, який в умовах тоталітаризму, в морі насильства й ненависті став на захист знедоленого полтавського люду, виявляючи громадянську мужність і дивовижну прозорливість. Читайте, думайте, вирішуйте! Ви майбутнє нації, дорогі старшокласники!














      

     

1 коментар:

  1. Дякуємо за зустріч! Дійсно починати необхідно із себе, своєї малої батьківщини.

    ВідповістиВидалити