середу, 7 травня 2014 р.

Не згасає пам’яті свіча

  Напередодні Дня Перемоги в бібліотеку-філіал №4 завітали школярі ДНЗ №85 для перегляду усного журналу «Не згасає пам’яті свіча».
       Переглядаючи сторінки журналу, присутні на заході дізналися про надзвичайно тяжкі випробування, які випали на долю полтавців в грізні роки війни. Разом з бібліотекарем здійснили відеоекскурсію вулицями Полтави, назви яких пов’язані з іменами героїв Великої Вітчизняної Війни: Лялі Убийвовк, Олександра Матросова, Олексія Зигіна, Григорія Кагамлика.
    Мудро й серйозно, далеко не по-дитячому, школярі аргументували власний вибір, взявши участь   в запропонованій бесіді-діалозі «Чому в розвідку я беру з собою …». Всі виступаючі ділилися думками: «тому, що сильний, хоробрий», «він мій друг», «впевнений, що не залишить у біді», «героями не народжуються, але треба довіряти», «вміє підтримати» і т. д. «Не обов’язково бути сильним, - відстоювала свій вибір Еля, - головне – прийти в будь-яку хвилину на допомогу». А потім були приклади із прочитаних книг, власного життя.
       На мистецькій сторінці, малюнок на асфальті «З Днем перемоги!», учні намагалися проявити свої знання, фантазію. Хлопчаки малювали літаки, танки; дівчатка – тюльпани, гвоздики, феєрверки. Та прохожих найбільше вразили білосніжні голуби, як символ миру й щастя, про яке мріють і дорослі, і діти.

Немає коментарів:

Дописати коментар