четвер, 15 травня 2014 р.

День письменника


«Я своїх читачів уявляю не зовсім чітко... Вони такі різні, часом - несподівані... Я завжди їх поважала й поважаю (як поважаю і ціную ЧИТАЧА взагалі!), але... Але, здається, пишучи, ніколи не орієнтувалась саме на читача... Просто викладала те, що на душі...»

Марина Павленко

  15 травня 2014 року в бібліотеці-філіалі №4 відбувся День письменника, на який запросили Марину Павленко - дитячу письменницю з Умані, книгами якої захоплюються діти в різних куточках України.

   Гостя з Умані запросила п’ятикласників ЗОШ №23 та 27 в казкову подорож, сповнену неймовірних пригод, фантастичних вибриків та іронії. Мандрували юні читачі разом з Мариною Степанівною сторінками книг «Домовичок з палітрою» та «Домовичок повертається», приправлених добрим гумором, влучними примовками, приказками. «Миколчині історії» змусили школярів замислитися не тільки над поступками героїв, а й власними.
 «Книги Марини Павленко читаються неймовірно швидко й легко, буквально «на одному подиху», - поділився  враженням від прочитано-го Андрійко. Можливо тому, що герої книг (зі слів гості) – живі, правдоподібні, мають власні характери, взяті з реального життя.
Восьмикласники ЗОШ №23 говорили з Мариною Павленко відверто й щиро: про дружбу, навчання, серйозне читання й «чтиво», про кохання та взаємо- чи непорозуміння з батьками й вчителями…Добре розуміли один одного – і письменниця, і школярі- бо зріднили їх книги Марини Степанівни - «Русалонька з 7-б».
 Для школярів Розсошенської гімназії відома письменниця презентувала книгу «Райдуга в решеті» про дитинство п’яти відомих українців, які прославили нашу країну у світі: Павла Тичину, Василя Стуса, Надію Суровцову, Василя Симоненко, Ірину Жиленко. Марина Степанівна вважає, що в долі людини глибокий слід залишають дитячі роки: потяг до знань, любов до рідного краю, власна гідність, всі таланти, які засвітяться потім. До речі, книга ілюстрована власноруч письменницею. Допитливі гімназисти розпитували про «народження» Домовичка, Русалоньки, життя-буття улюблених героїв книг. Автограф-сесія та фотосесія ще більше зріднили гостей бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар