середу, 28 вересня 2016 р.

Ми робимо все можливе, щоб життя стало кращим і цікавішим!

 27 вересня 2016 року в бібліотеці-філалі №4 відбувся День бібліотеки .
Наймолодші читачі книгозбірні здійснили віртуальну екскурсію «Незвичайні бібліотеки світу», відвідали 10 найвідоміших  бібліотек світу, побували у Норвегії, Швеції, Франції, Португалії, Австрії.   Неважливо чи це найстаріша бібліотека, чи найсучасніша з надзвичайно екстравагантним інтер’єром,  книгозбірня залишається місцем, де зберігається весь скарб світової літератури, де панує атмосфера тиші і гармонії з книгою.

Для другокласників ЗОШ №23 в  цей день проведено пізнавально-розважальну годину «Найдивовижніші дерева світу». Це вже третя їх мандрівка в чарівний світ природи нашої планети. Школярі розгадували загадки, мандрували країнами Африки, Азії, побували в Бразилії, дізналися про незвичайні дерева: японське ізюмне, молочне і сирне, ковбасне та цукеркове, хлібне та тістечкове, їх властивості. Але юних чомучок найбільше цікавило, чому ж ТАКІ дерева не ростуть у нашій країні.
Світлана Анатоліївна запросила третьокласників НВК 85 на фольклорні посиденьки: разом читали-розповідали міфи й легенди, пізнавали таємничий світ української міфології. Всіх, хто любить читати комікси, розгадувати кросворди, головоломки та шаради, власними руками творити справжні шедеври, Олена Олександрівна запросила на журнальну годину «Кузя» запрошує у мандри».

День бібліотеки відкрив читачам справжні таємниці бібліотечного життя,надав можливість і дорослим , і дітям за бажанням  відчути себе бібліотекарями. Школярам цікаво було записувати нових читачів до бібліотеки, дізнатися як і спробувати як  і спробувати відшукати  потрібну книгу,  а іншу поставити на полицю, там де вона повинна стояти за бібліотечно-
бібліографічною класифікацією.) Людмила Михайлівна вирішила освоїти бібліографічний опис газетних статей і їй це вдалося з допомогою Тамари Володимирівни. Дорослих читачів книгозбірні в цей день чекав справжній сюрприз: творча зустріч з Лесею Горліс-Горською, донькою відомого письменника-документаліста, автора роману «Холодний Яр».  Бібліотекарі протягом дня проводили бесіди, розповідали про нові книги, успіхи бібліотеки та проблеми, залучали читачів до акції «Подаруй бібліотеці нову книгу», разом переглянули презентацію «Полтавські зустрічі», розповідали про плани бібліотеки на майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар