пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Розмова на дорожній мові, або зустріч із патрульною поліцією.

      22 вересня 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася година спілкування "Розмова на дорожній мові, або зустріч із патрульною поліцією".Особливістю цього заходу була зустріч з чарівними поліціянтками  Полтави Мариною Олександрівною та Наталією Вікторівною. Випускниці Полтавського педагогічного університету в минулому, а зараз лейтенанти патрульної поліції Полтави відразу ж знайшли спільну мову з восьмикласниками ЗОШ №27 . З'ясувалося, що серед присутніх багато тих, хто часто використовує велосипед, як засіб пересування. Відразу  зав'язалася  розмова про правила дорожнього руху, права і обов'язки велосипедистів, яка швидко перейшла в обговорення, інколи дискусії і ,навіть, були пропозиції(велосипедних доріжок у місті дійсно немає ).
Лейтенанти патрульної поліції  "підкидали" проблемні ситуації, а учні із задоволенням їх вирішували, приміряючи на собі ролі правопорушника, чи свідка подій і, навіть, патрульного поліцейського. Марина Олександрівна та Наталія Вікторівна  професійно коментували відповіді, чим швидко завоювали авторитет серед присутніх. На заході панувала атмосфера довіри та вікритості. Робота патрульної поліції  школярам відкрилася з іншого боку, адже відповіді гостей були щирими, зауваження доброзичливими.

"Чому вирішили стати поліцейськими, як здавали тести, чи часто користуються табельною зброєю і які переваги мають патрульні автомобілі на дорогах, як повідомити поліцію про порушення, свідком якого стали", - на ці і ще десятки запитань відповідали гості книгозбірні. Наприкінці заходу учасники години спілкування поділилися своїми враженнями від зустрічі.: "Таке спілкування набагато цікавіше і пізнавальніше, ніж лекції чи виступи.  Проблемні ситуації, можливість висловити власну думку і отримати  професійну відповіль -це класно". І  від гостей -"ми готові до співпраці, чесно - нам було цікаво працювати (!) з такими дітьми. Вони вміють слухати, думати і чують нас". А ми готові організовувати і проводити такі зустрічі, бо ми - бібліотека, яка робить все, щоб життя в місті стало кращим, цікавішим і безпечнішим.







Немає коментарів:

Дописати коментар