четвер, 29 серпня 2019 р.

Зустрічі з улюбленою письменницею стають традиційними


29 серпня 2019 року до бібліотеки-філалу №4 завітала улюблена письменниця, етнограф, мандрівниця, доктор історичних наук, професорка Марина Гримич. 
Два роки тому Марина Віллівна презентувала роман про авантюриста Тойво, а вже сьогодні презентувала відразу дві книги-новинки: роман "Клавка", який став чи не головною подією цьогорічного Книжкового Арсеналу, та "Ажнабія на червоній машині", який став уже улюбленим для читачів за рік після його виходу. Обидві книги вийшли у видавництві "Нора -Друк" .
Обіцяну літературну атмосферу з харизматичною авторкою  відчув кожен із присутніх.  Це той випадок, коли щирість, талант, людяність, відвертість - найсильніші за все, що можна очікувати від зустрічі з відомою не тільки в Україні письменницею.
Автору «Клавки» вдалося вразити читачів незвичним історико-літературним задумом: переплелися життєві сюжети письменницьких родин і обговорення навколо сумнозвісного Пленуму, відомого в історії через розгром української літератури, зокрема Максима Рильського та Юрія Яновського. Але мало хто знає, що розправою над цими двома класиками української літератури справа не обмежилася… Учасники подій по-різному вийшли з нелегкої етичної ситуації. Не нам судити, бо хто-знає як би ми повели себе в тій ситуації. А от як склалася доля Клавки все ж цікаво!
 Якщо Ви хочете відчути життя ліванських родин та наших українок в Лівані – перегорніть першу сторінку книги «Ажнабія на червоній машині» і Вас вже не відпустить Марина Гримич.
Гостя  розповідала про письменників, яких пам’ятає  з дитинства, ділилася  спогадами,  думками про культуру, літературу, мистецтво. Підписувала книги, усміхалася. Слухала і знову розповідала … Так творча зустріч перейшла в літературні посиденьки.



















Немає коментарів:

Дописати коментар