пʼятницю, 24 травня 2019 р.

Літературні посиденьки "Залюблені в слово"

23 травня 2019 року в бібліотеці-філіалі №4 ніде було яблуку впасти - в книгозбірню завітав літературний десант зі Львова: гумористи Василь Лило та Іван Гентош, поетеса і письменниця Любов Відута, літературно-мистецьке об'єднання "Лелітки" , поет і виконавець пісень Галина Міколяш та етнограф, колекціонер українського одягу Євгенія Коцур.
Залюблені в слово львів'яни щедро ділилися своїми талантами. Василь Лило смішив гуморесками і подарував книги, щоб "в цій бібліотеці завжди панувала радість, а доля була щедрою".

   Талановитий  поет Іван Гентош наділений особливим почуттям гумору, має дар бачити у звичайних віршах смішні підтексти. Тому його пародії вражають  не тільки колоритною мовою та образністю, але й залишають простір для читацьких фантазій. В результаті присутні отримали добру порцію щирого сміху, а бібліотека новеньку книгу автора "Римовані геци" з автографом  та побажанням "Сміймося на здоров'я".
   Щирі  чарівні "леліточки" Марічка Пак, Оля Береза, Марічка Васько та Зоряна Кіндратишин зачарували своїми романтичними поезіями, ліричними замальовками, філософськими роздумами. Кожна з них - особистість, неповторна і талановита, разом вони - команда красунь, щирих і відвертих, з відкртими серцями, теплими посмішками.
Любов Відута розповідала історії написання книг, презентувала їх, читаючи і граючи в пізнавальні ігри з дорослими, наче з дітьми; радила більше читати разом, обговорювати прочитане з малечею.
   Галина Міколяш, талановитий митець із Золочівського краю, тендітна і талановита,  поетка і співачка, яка вміє творити серцем, не залишила жодного в залі байдужим. ЇЇ вірші написані для кожного окремо і для всіх разом, звучать ліричними піснями :
У кожної людини - одна доля,
Одна у чистім полі є тополя,
В нічному небі світить одна зірка,
самотнє серце плаче, коли гірко.
   Але в цей день ніхто себе самотнім не відчув. Ми були разом, об'єднані сміхом, розмовами, розумінням гумору, теплими посмішками, щирими оплесками і любов'ю до книги.

















Немає коментарів:

Дописати коментар