понеділок, 9 липня 2018 р.

Ніка Нікалео Черешні з коньяком

       Ніка Нікалео — українська письменниця, громадська діячка та перекладач. Дипломант конкурсу «Коронація слова-2010» за роман «Dolce Vita», лауреат «Коронації слова-2013» у номінації «Вибір видавця» за роман «Любові полум’я».
Ніка Нікалео — під таким милозвучно-екзотичним псевдонімом працює львівська письменниця й журналістка Вероніка Хідченко, що подарувала українській літературі чуттєвий роман про справжнє кохання «Dolce Vita, або Кінець гламуру» (2011). Книга відзначена «Коронацією слова» та знайшла вдумливого й вдячного читача. Життєве кредо авторки: «Усе роблю з любов'ю».
В літературу Вероніка Хідченко увійшла як дитяча письменниця – зокрема, 2007 року світ побачила перша книга для дітей «Марк і Цезар у Зеленоводді», яка надзвичайно сподобалася маленьким читальникам та їхнім батькам. Вже згодом авторка переключилася на «дорослу» прозу. 
Також Вероніка Хідченко є ініціаторкою створення, генератором ідей та «двигуном» Львівського жіночого літературного клубу, що об’єднав багатьох письменниць із різних міст України та з-за кордону. 
Роман пронизаний чутливістю й переживаннями. Але, разом із тим, дуже життєвий, з буденними проблемами та сподіваннями, які близькі кожній людині.
Цей світ ніколи ні на що не дає гарантій. І доля не пише попереджувальних листів. Журналістка Олена неочікувано для себе опинилася у непростій ситуації: її шлюб тріщить по швах. Вона намагається терпіти, а потім — відволікти себе від проблем. Її біль і гра заходять надто далеко. Шукаючи втіхи у свого однокласника, вона робить помилку, яка, можливо, зможе змінити усе її життя і довести: ніщо не було даремним…

Немає коментарів:

Дописати коментар