пʼятницю, 23 березня 2018 р.

КАЗКОГРАЙ З ОЛЕНОЮ КОЛІНЬКО


22 березня 2018 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулися літературні посиденьки "Казкограй з Оленою Колінько".
З третьокласниками НВК 85 у нас така собі домовленість: вони щиро діляться думками, чому не люблять читати, а ми доводимо, що читати це цікаво і круто! На посиденьках, окрім того, що вчилися знімати стреси читанням, на дітей чекала неймовірна зустріч з молодою і чарівною  дитячою письменницею, переможцем літературного конкурсу  "Коронація слова 2014 року" Оленою Колінько. Гостя щедро  ділилася спогадами про дитинство, навчання у полтавській школі №17, про те, як завжди любила мріяти, створювати в уяві казкових героїв, а пізніше описувати їх портрети та характери.
Запросивши дітей зіграти в "асоціацію", разом створили власну  казку. Уявляєте, як зуміла зачарувати школярів казкарка?! Бачили б ви, як юні читачі  зацікавилися казкогрою!Задоволені власною творчістю,вони гостю потім засипали запитаннями. Посмішки, запитання, щирі відповіді, розмови про улюблені книги. Найбільше гостя заінтригувала  казково-пригодницькою повістю "Пригоди в Шпалереоні", яка вже друкується  у видавництві
"Фонтан казок". Найбільш нетерплячі вирішили читати повість у журналі "Барвінок", яка друкувалася у №№11, 12 за 2016 рік та у №№1-4  за 2017 . І ніхто з дітей не згадав, що "читати книги не цікаво" Закінчилися посиденьки виготовленням із паперу одного із героїв повісті - кумедного хамелеона Хвильку та фото на згадку.
Приємного читання, юні друзі, а пані Олені - нових творів і успішної співпраці з видавництвами!




Немає коментарів:

Дописати коментар