четвер, 28 грудня 2017 р.

Цікаві новорічні історії

28 грудня 2017 року у бібліотеку-філіал №4  завітали  юні читачі книгозбірні на пізнавальні посиденьки "Цікаві новорічні історії".
    Звичайно ж,  найбільше говорили про прийдешній Новий рік та його головного героя, якого знають у всьому світі, лише називають по-різному. Кожен новорічний чарівник має свою історію, свій традиційний костюм, за яким його неодмінно пізнають, свій транспорт і вірних помічників, що допомагають готувати подарунки для всіх-всіх діток планети. Подорожували  діти з ведучою залюбки: відвідали Дзедза Мароза у Білорусі, побували у гостях у фінського Санти - Йоулупуккі та його дружини Муорі, слухали фінські казки. Норвежський гном Юленіссен та маленькі домовички Ніссе загадували школярикам загадки, італійський Баббо Натале  познайомив дітей зі своєю помічницею і подругою відьмою Бефанею. Розгадавши шаради і головоломки разом побували у В'єтнамі, Монголії, Америці, Чехії,Греції і дізналися, як же там діти отримують подарунки у новорічну ніч. Та найцікавіша історія - 160 років минуло з дня написання найвідомішої американської різдвяної пісні "Jingle Bells". На її мелодію група українських бандуристів "Шпилясті кобзарі" зняла кліп, а різдвяну пісню переклала поетеса Оксана Боровець. Коли зазвучала пісенька в залі, діти охоче її підспівували разом з музикантами:
 "Ми зичимо усім
Дорослим і малим
У цю чарівну світлу ніч 
Знайти свій теплий дім."  Найважливішу  таємницю відкрили насамкінець: всі найцікавіші новорічні та різдвяні історії можна знайти у книгах, представлених на перегляді літератури "Новорічна чудасія".









Немає коментарів:

Дописати коментар