пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Коли людські долі переплітаються

13 грудня 2017 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася творча зустріч читачів з волинським літературним подружжям Володимиром Лисом та Надією Гуменюк.
 Довгоочікувані гості, талановиті письменники, володарі численних відзнак літературного конкурсу "Коронація слова", твори яких відзначені також престижними літературними преміями, навіть не підозрювали, що  мають численних шанувальників-полтавців. Якось  відразу ж встановили невидимі місточки взаєморозуміння, довіри і відвертості з присутніми в читальному залі. Після зустрічі пані Надія говорила, що її найбільше вразили очі слухачів: "такі світлі погляди і розуміючі, що хотілося говорити і говорити. Очей ніхто не відводив і це було так прекрасно, якось по-родинному затишно, ніби в залі всі  мої знайомі." Тому гості ділилися  письменницькими таємницями щиро: про сюжети книг, про головних героїв та їх прототипів, як складно чи не складно наділяти їх характерами, хто є першими читачами і чому саме син Сергій став експертом, що стосується перебігу історичних подій. Володимир Савович ділився думками, наскільки важливо, щоб історичні події в романах не перекручувалися,  відповідали фактам, чому не може  оминути в своїх романах тему кохання і чому не сприймає екранізації його книг без поліської говірки. А от таємниці сюжетів презентованих книг "Танець білої тополі" Надії Гуменюк та "Місяць, обмитий дощем" Володимира Лиса не розкривали,  Говорили натяками, щоб заохотити до прочитання книг, які тепер є у бібліотеці. На запитання читачів відповідали з охотою, відверто, інколи з іронією чи через анекдот (то пан Володимир).
 А ще незабутні хвилини з поезією Надії Павлівни, як дарунок дорогоцінний, особистий, для кожного з присутніх. До речі, студентка ПНПУ Оксана сказала: "Поетичніше небуває". Спробуйте! збірник поезій пані Надії тепер у нашій бібліотеці Є, як і її дитячі книжечки.
Традиційно творча зустріч закінчилася автограф-сесією, небажанням розлучатися та сподіваннями на майбутні презентації.







Немає коментарів:

Дописати коментар