четвер, 13 квітня 2017 р.

Не кожен день Великдень!


Шестикласники Розсошенської гімназії разом з класним керівником Іриною Анатоліївною та бібліотекарем Аліною Миколаївною вирішили взяти участь у літературних дивацтвах "Не кожен день Великдень", які були проведені у нашій бібліотеці 12 квітня 2017 року. 
 Зустріч надзвичайно цікавою, креативною, зворушливою, веселою вдалася завдяки активній участі школярів у етнографічній пізнавально-розважальній  грі та віртуальній мандрівці до Канади, де знаходиться перший пам'ятник українській писанці, до міста Коломиї, де зачаровує своєю унікальністю музей Писанки, на острів Хортиця, де півметрова скульптура великоднього яйця розміщена на давньому святилищі (ІІІ-ІІ ст.), до міста Миколаїв (Львівська область), де на знаменитій і неприступній  горі "Високий камінь" манить своєю красою каплиця Писанка. Ведуча "підкидала" все нову інформацію, з якої формувалися завдання для команд  "Писанки", "Мальованки", "Крашанки", школярі з азартом розгадували-складали-писали-вгадували, а шановне журі сперечалося-доводило-вирішувало, хто ж стане переможцем.
Під час гри шестикласники були істориками, етнографами, письменниками, митцями, краєзнавцями.  Останнє завдання гравці отримали від редакції журналу "Світ дитини" - "Великодній кросворд", який і визначив переможців гри "Не кожен день Великдень". Було "класно", "оце так цікаво", "круто", "креативно", а найтепліше враження  -"можна ми ще прийдемо?". Звичайно ж, так. Наше враження - було дійсно класно!

 Шестикласникам "За міцну дружбу" ми подарували книгу "Дівчата з 13-ї вулиці" Малгожати Гутовської-Адамчик , однієї з найпопулярніших сучасних польських письменниць, а нам - майстерно виконану аплікацію "Весняний настрій". До нових зустрічей!




Немає коментарів:

Дописати коментар