четвер, 16 лютого 2017 р.

Чому "Небесна сотня в вирій полетіла"?

16 лютого 2017 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася година відвертої розмови з другокласниками НВК №85 "Чому "Небесна сотня в вирій полетіла"?

Ми вже не вперше говорили з юними читачами про Майдан і наших героїв. Ця тема, як жодна інша, сповнена болю й жалю. Розмову почали здалеку: хто що любить читати, хто такі ангели взагалі, чи завжди в казках перемагає Добро, звідки взагалі приходить Зло. Читаючи уривки з книги української письменниці Христини Лукащук "Казка про Майдан", діти не тільки слухали, а й доповнювали власними спогадами, хто що знає про героїв Майдану (а їм же тоді ще не було шести років) Христина Лукащук у "Казці" пояснює дітям, чому піднялися українці на боротьбу, як загинули , чому душі загиблих героїв перетворилися на божих голубів і піднялися в небо. Запитань у дітей виникло багато. Розглядаючи фотографії героїв Небесної сотні, діти читали звідки родом були герої, скільки було їм років... І тут Віка схвильовано запитала: "А чому вони полетіли на небеса" . Я  відповісти не встигла, їй пояснила Аня
:"Тому що герої не вмирають. Правда ж?" Так, герої не вмирають, а такі розмови ще краще допомагають зберегти пам'ять про загиблих на Майдані, які в історію ввійшли як герої Небесної сотні. Це необхідно знати. Знати, щоб пам'ятати!










Немає коментарів:

Дописати коментар