середу, 13 січня 2016 р.

50 винаходів, які Україна подарувала світу


« Геніальність українців не випадкова»
Дмитро Шимків

  11 січня 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася презентація книги «50 винаходів, які Україна подарувала світу».
«Від гасової лампи до гнучких супер-конденсаторів, від аерокосмічних технологій до проривних рішень у медицині. У портфелі українців – весь спектр досягнень у найскладніших галузях інноваційної економіки», - розповідає у передмові до книги Дмитро Шимків, якому належить ідея створення проекту «50 винаходів, які Україна подарувала світу». Художники дизайн-студії «Direct 96»  крізь «час і простір пройшли слідами» винахідників, ретельно вивчили їх доробок та втілили їх винаходи у вигляді яскравих постерів, які представлені у  презентованій книзі разом з  коментарями українською та англійською мовами.

     Присутні на заході здійснили віртуальну екскурсію до будівлі Адміністрації Президента України, де у виставковому просторі був представлений проект «50 винаходів, які Україна подарувала світу». Школярі, які володіють англійською мовою, читали-перекладали титри  про винаходи українців, а ведуча доповнювала  їх цікавою інформацією із життя українських винахідників, розповідала про їх дитячі роки, мрії , ідеї та  їх втілення. Серед представлених у книзі винахідників  імена  полтавців: Віталій Запека, яким розроблено хірургічний шов-блискавку, та Федір Піроцький (м. Лохвиця), конструктор першої в світі лінії електричного трамваю.
Для читачів бібліотеки організовано перегляд літератури «50 винаходів», на якому представлені книги, статті з газет  та журналів про життя  українських винахідників та листівки, що дублюють постери  з виставки.






Немає коментарів:

Дописати коментар