четвер, 5 березня 2015 р.

«Я воскрес, щоб знову з вами жити»

«…Бо на світі той наймудріший,
Хто найдужче любить життя»
  Василь Симоненко

3 березня 2015 року  в бібліотеці-філіалі №4  проведено  літературну годину «Я воскрес, щоб знову з вами жити», присвячену надзвичайно талановитій людині, поету-шістдесятнику Василю Симоненку, 80 років якому б виповнилося в цьому році.
     Бібліотекар Світлана Анатоліївна розповіла цікаві факти із дитячих років поета, які описала відома українська письменниця Марина Павленко у своїй книзі «Райдуга в решеті». В дитинстві Василя Симоненка було все: і навчальні піруети, і польоту уві сні й наяву, небезпечне «донкіхотство» й  величезне бажання вчитися, любов до рідної землі й ненависть до війни, дідова мудрість і мамина ласка.

 Надзвичайно зацікавили школярів спогади Миколи Сома, Миколи Сніжка, Ірини Жиленко, які знали  і цінували розум і мудрість Василя Симоненка, його унікальне почуття гумору, вміння дружити і, звичайно ж, поезії, які «охопили-зачарували і Україну, і світ».  А ще поет умів радіти життю і любити.
«І хочеться бути дужим,
І хочеться так любить,
Щоб навіть каміння байдуже
Захотіло ожити і жить»
     Такий був Василь Симоненко, сучасний, як ніколи поет, лицар української поезії.
     Віртуальна мандрівка  «Я воскрес, щоб знову з вами жити» допомогла школярам зрозуміти  світ, в якому жив поет, а перегляд літератури «Свого сина памятає Україна» допоможе познайомитися з життям і творчістю Василя Симоненка.


Немає коментарів:

Дописати коментар