суботу, 21 лютого 2015 р.

«Я пишу для свого читача, якого дуже люблю»

«Я пишу для свого читача, якого дуже люблю»
Василь Шкляр.17.02.2015
 17 лютого 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 побував один з найбільш читаних українських письменників Василь Шкляр в рамках презентації нового роману «Маруся».
   Харизматичний гість із Києва з перших хвилин зустрічі зі своїми шанувальниками,  які вщент заповнили читальний зал бібліотеки, зачарував присутніх спокійним, врівноваженим і могутнім голосом, енергетикою правди, любові до українського слова.
  З любов’ю і повагою розповідав Василь Миколайович  про 16-річну гімназистку, жінку-легенду, яка очолила 1000 військо в боротьбі за Українську державу – героїню свого роману «Маруся», виданому в 2014 році. З болем і гордістю говорив про славетних борців за незалежну Україну з Холодноярівської повстанської республіки, про «книгу свого життя»  роман «Залишенець. Чорний ворон».
    Стриманий і виважений гість уважно слухав запитання, давав повні відповіді. Говорили про отаманів, про те, де автор романів, які користуються  шаленою популярністю, бере теми для написання творів, звідки у нього інформація про його героїв, про роботу з
документальними джерелами СБУ, про екранізацію романів, «неприйняття» Шевченківської премії, містику роману «Кров кажана» й пригоди «Елементалу», про героїв  минулого й сьогодення, сучасні події, допомогу воїнам АТО і, звичайно ж, про сучасну літературу.

   На творчій зустрічі з Василем Шклярем зібралася численна полтавська громада, щоб «поспілкуватися з письменником», « послухати письменника, романи якого користуються популярністю і серед молоді», «відкрити щось нове для себе», «отримати досвід», «побути з такою шаленою енергетикою», «побачити «батька українського бестселера» на власні очі й поспілкуватися» і, звичайно ж ,отримати примірник нової книги  з підписом автора, сфотографуватися.
 Всі книги Василя Шкляра може почитати кожен в  бібліотеці, хоча книги письменника не залежуються на полицях бібліотеки














    

Немає коментарів:

Дописати коментар