четвер, 6 квітня 2017 р.

Смак сучасної літератури

5 квітня 2017 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася Дегустація літературних новинок "Смак сучасної літератури".
Перегляди літератури "Світовий коктейль", "Корисно знати", "Ласощі для дітей", "Родзинки по-українськи", "Відкриті світи", на яких було представлено  72 новинки, доповнили інформаційні листки з біогрфіями письменників, книги яких вперше  презентовані читачам книгозбірні. Експрес-репоражі, проведені бібліотекарями, допомогли присутнім у виборі книг, познайомили з новими іменами в літературі, з переможцями літературного конкусу "Коронація слова -2016". Родзинкою заходу стали інформхвилинки "Усі книги мають свої таємниці", під час яких познайомилися присутні на Дегустації з історіями написання книг "Волковиці" Марини Смагіної, "Це коротке довге життя" Ірини Бондарчук, "Під крилами Великої Матері" Степана Процюка, "Гніздо горлиці" Лесі Олендій, "Багряний рейд" Андрія Кокотюхи, "Любов і піраньї" Макса Кідрука, "Родаки" Дмитра Кошелі. Презентована серія збірок оповідань "Відкритий світ", яка підготовлена "Редакцією Міли Іванцової" - це спогади письменників, які подовгу мешкали, або й досі живуть у різних країнах. Леся Олендій, Галина Ів, Анна Багряна, Юлія Смаль розповідають про побачене - подібне чи відмінне від нашого життя в Україні, ведуть читачів у відкритий ними самими світ, щедро діляться власними враженнями. З книгами Світлани Талан "Замкнене коло"та Наталії Гурницької "Мелодія кави в тональності сподівань" тримаємо інтригу: можливо автори самі розкажуть(!?). Для підлітків в цей день представлені новинки
С. Процюка "Варвари", "Полянами і хмарочосами", Дари Корній "Петрусь-химородник"  та "Диваки і зануди" шведського дитячого письменника Ульфа Старка.
"Продегустувати" нову книгу Лариси Денисенко "Майя та її мами" вирішили третьокласники НВК №85 разом з класним керівником Мариною Олександрівною. Читали уривки з книги, говорили про толерантність, повагу, розуміння, а головне познайомилися з Майєю, головною героїнею, яка любить  "зачіску "котячі вушка", зелений колір, макарони з сиром, кроликів, мопсиків  ...  " і більше всього хоче, щоб усі діти зростали в любові. Читайте й насолоджуйтеся, та будьте завжди з нами!





Немає коментарів:

Дописати коментар