суботу, 28 листопада 2015 р.

Письменницькі таємниці Олександра Зубченка.

«Всі ми нащадки козаків»
Олександр Зубченко

      25 листопада 2015 року в бібліотеці-філіалі№4 відбувся  День автора «Письменницькі таємниці».
      Відомий в Україні письменник та поет Олександр Михайлович Зубченко завітав до читачів книгозбірні з презентацією історичного роману «Перемагаючи долю», який отримав в 2011 році І премію «Коронації слова», а в 2014 році потрапив у список премій ВВС «Книга року».

«Моя книга – про двох братів, яких у першій чверті 17 століття захоплюють у полон татари. Старшого брата на невільницькому ринку у Кафі купує китаєць, начальник охорони тамтешнього принца, а молодшого турки забирають у яничари»  та про подальшу долю героїв - розповів гість з Вишгорода школярам ЗОШ №23 та №2, які завітали на зустріч.
 

Спілкуючись з присутніми, Олександр Михайлович розповів про враження від участі в «Коронації слова», про свій роман-переможець, про волелюбних та сміливих персонажів, які уміють вистояти у складних ситуаціях.

    Письменник, даючи відповідь на запитання, повідомив,  що з дитинства захоплювався історичними книгами, читав, аналізував і, як висновок, - його твори про козаків  та їх участь у визвольних війнах Павлюка, Гуні та Остряниці.
Олександр Михайлович познайомив дітей зі своєю творчістю, поділився своїми планами на майбутнє, щиро й відверто відповідав на запитання. Школярів цікавило: чи існують в дійсності ті, місця, які описано в романі, чи властиве почуття гумору автору, хто перший читає його книги, як виникають образи героїв, чи читають книги його доньки, як віднеслися  рідні й друзі до перемоги і, навіть, «Що ви робили, коли на вас кричали вчителі?».
  З дорослими читачами Олександр Михайлович вів розмову не тільки про свій роман, але й про сучасну ситуацію в країні, розповів про співпрацю з відомим фольклорним колективом «Козацькі забави», з яким були записані жартівливі пісні на його вірші, лібрето народного мюзиклу «Колода».


    Теплими й вдячними оплесками читачі зустріли вірші пана Олександра, які насамкінець зустрічі прочитав гість. Потім автограф-сесія,  відверті й щирі враження від зустрічі, від віршів гостя. Чекаємо відгуків на роман «Перемагаючи долю», як від підлітків, так і дорослих читачів!


 

 




Немає коментарів:

Дописати коментар