вівторок, 4 листопада 2014 р.

Свята нашого народу або «Веселих свят !»

 «Святкуємо по-українськи, бо ми того варті!»
Брати Капранови
 29 жовтня в бібліотеці-філіалі №4 для юних читачів бібліотеки проведено пізнавальне застілля «Свята нашого народу» .

    Захід діти чекали з нетерпінням, так як повинні були виготовляти  символ Хелловіну – світильник у вигляді голови з гарбуза.
    Кажуть, що Хелловін в Україні почали святкувати після здобуття незалежності, що прийшло до нас це свято з англомовних країн разом із символом свята - світильником у вигляді голови з гарбуза - Ліхтарем Джека.
    Дурниці і нісенітниці. Може слова Хелловін, Ліхтар Джека і прийшли до нас після здобуття незалежності, у кінці ХХ ст... Але ж це свято святкували в Україні тисячоліттями. У переддень Дня всіх святих. Про це розповідають брати Капранови у новій книзі «Веселих свят», яку презентували бібліотекарі на заході.
   У  книзі на 100 сторінках можна знайти практичну і таку необхідну інформацію про традиційні українські свята У збірці коротко, зрозуміло, ілюстративно та практично подано пісні з нотами, ігри з правилами та лічилками, страви з рецептами, рукомесло зі схемами, а також довідки про виникнення свят. «А головне ,- стверджують Дмитро та Віталій Капранови, - дорослі пригадають, а діти дізнаються, як святкували бабусі-дідусі, сусіди та односельці свята в Україні. І збережуть або й навіть відродять власні, особливі святкування.
Інформація, яку підготували автори, настільки захоплива і пізнавальна, а майстер-клас, проведений Світланою Анатоліївною по виготовленню  світильника з гарбуза настільки цікавий,що юні читачі бібліотеки висловили бажання і надалі проводити пізнавальні застілля, щоб познайомитися з книгою та  більше дізнатися про українські свята.
 Саме таку мету ставили брати Капранови, коли готували нове видання: зацікавити і дорослих, і малечу, кожного українця - великого й малого.
«Ми говоримо своєю мовою, віримо у свою правду, святкуємо свої свята - саме тому українці залишаються самобутніми й унікальними на тлі більш "глобалізованих" націй. Тож святкуємо по-українськи, бо ми того варті! "


Немає коментарів:

Дописати коментар