пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

Бути розумним –це круто!


  П’ятикласники ЗОШ №2 та Розсошенської гімназії, які завітали до бібліотеки-філіалу №4     15 квітня 2015 року, відправилися в «плавання» з веселим і дотепним, але й досить  вимогливим піратом Кузьком Кузякіним в компанії боцмана Громило. Море жартів та винахідливості в цей день  добре  штормило в бібліотеці. Школярі то заходилися від реготу, добре розуміючи жарти пірата, то замислювалися над завданнями, бо так хотілося отримати золоту монету із власних скарбів відомого тепер в Полтаві Кузька Кузякіна, «шведи б його не вхопили».
    Його книга «Зубасті задачки», яку презентували в бібліотеці в цей день, наповнена різноманітними задачами для розвитку дитини віком шести - одинадцяти років. Використовуючи свій піратський досвід та майстерність письменника, автор Кузько Кузякін придумав чудову книгу, що значно полегшить дитяче сприймання навколишнього світу. Майже всі задачки є нескладними і можуть бути легко розв’язані кожною дитиною.

     Та автор цілеспрямовано додав дві чи три складніші задачки, для рішення яких потрібно залучити логіку фантазію та спостережливість. Саме над цими задачками вправлялися юні всезнайки, нетерпляче викрикуючи відповіді. Та зрозумівши, що у відомого пірата такі справи не проходять, долучилися до серйозної роботи. Цікаво, пізнавально, корисно, адже необхідно бути спостережливим, уважним, вміти відшукати логічні зв’язки чи асоціації, і,звичайно ж ,фантазувати ! І золоті монети у вашій кишені. Всі присутні на заході ввійшли в азарт, не втрималися навіть вчителі, в чесному бою завойовуючи скарби. А хто не встиг,то мав змогу придбати книгу з автографом автора та сфотографуватися.
Гарного плавання вам, юні друзі, у морі жартів та винахідливості разом із

«Зубастими задачками»!












Немає коментарів:

Дописати коментар