суботу, 14 лютого 2015 р.

Новинка видавництва «Наш формат»

  Осне Сейерстад – відома норвезька журналістка і письменник. У 2001-2002 роках була кореспондентом в Афганістані. Вона прожила деякий час у будинку афганської сімї, після чого написала книгу «Кабульський книгар», що стала міжнародним бестселером. Осне  в 2003 році провела три місяці в Іраку перед початком вторгнення коаліційних сил, після цього написала книгу «Сто один день. Багдадський щоденник». В даний час  живе і працює в Осло.
   «Кабульський книгар» – книга передовсім про окрему родину, що проживає в Афганістану, в якому щойно повалено талібів. Не обійдено увагою жодного члена цієї сім’ї. Про талібів, моджахедів, минулих королів Афганістану або присутність СРСР та Америки дізнаємося через призму життя малих, дорослих і старих членів родини, головою якої є власник книгарні Султан Хан. Автор знайомить читача з їхніми сусідами, близькими і далекими родичами, життям афганського села, афганського міста. « В деяких сільських епізодах можна впізнати і українське село. В їхніх бюрократах можна впізнати наших бюрократів. Але за буденним життєписом симпатичних і не дуже осіб проступає зрозуміла картина розшарпаної війнами країни. Напрошується багато висновків і порівнянь… Приклад недавньої історії Афганістану показує – Україні варто задуматися…»


2 коментарі:

  1. В Інтернеті дуже різні відгуки про книгу Осне Сейерстад. Прочитати рекомендую, щоб мати власну думку... і дійсно порівняти є з чим. Страшно, але факти...

    ВідповістиВидалити
  2. Читайте і не чекайте, доки ми всі будемо так жити. Робіть що небуть для себе для дітей для України. Молодь, це у ваших руках.

    ВідповістиВидалити