суботу, 15 листопада 2014 р.

Скайп-зустріч з Оксаною Лущевською

 13 листопада 2014 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася скайп-зустріч семикласників ЗОШ №2  з відомою українською письменницею Оксаною Лущевською, яка нині мешкає в Америці.
     Книги авторки «Друзі по листуванню»,»Найкращі друзі», «Інший дім», які видавництво «Старий Лев» подарувало читачам бібліотеки з нагоди святкування Дня рідної мови, школярі прочитали залюбки, тому спілкування вдалося щирим  і відвертим.
     Семикласників цікавило все: письменницькі таємниці, як-то воно пишеться і скільки потрібно терпіння мати, щоб дописати книгу, а також ділилися враженнями від прочитаних книг. Пані Оксана зі щирою усмішкою вела розмову зі школярами, заохочуючи запитаннями. «Такої відвертої розмови я зовсім не чекала, - ділилася власними враженнями пізніше письменниця в Фейсбуці. -Дуже приємна зустріч! Ця зустріч розпочала мій день (зважаючи, що це був мій ранок, а ми почали о 5:45). Дякуююю!» Година спілкування  промайнула як мить.
     Фаворити зустрічі Наташа Якименко, Віка Положишник, Владислав Пікуль, Орина Фісанович, Тая Тараненко легко та невимушено спілкувалися з відомою письменницею  ( її «Дивні химерики» читали ще в початковій школі) про проекти   «Казкарка» та «Захід-Схід», співзасновницею яких є авторка. «Прошу вас, пані Оксано, пишіть ще!»- прохала семикласниця Оринка, яка вже пробує власні сили в написанні фентезі. А Оксана Лущевська запросила до спілкування всіх бажаючих на сторінках  «Казкарки», лінк якої є на блозі «БібліоСмаколики». 
    Після зустрічі школярі із задоволенням поділилися своїми враженнями від спілкування з
Оксаною Лущевською,говорили про можливість  скайп-розмов з іншими відомими
письменниками та про те, за що ми любимо свою рідну мову.

Немає коментарів:

Дописати коментар