середу, 4 квітня 2018 р.

ХАЙ БУДЕ З ВАМИ ВЕЛИКОДНЯ КАЗКА!


     Напевно, кожна людина хоч раз у своєму житті намагалась зробити писанку власноруч. Хтось просто опускав яйця у фарбу, чи наклеював наліпки, а комусь вистачало наснаги та терпіння виготовити справжній шедевр – розмалювати писачком.
      4 квітня 2018 року у бібліотеці-філіалі №4 впродовж дня  кожен мав можливість долучитися до етнографічних годин «Намалюю писанку, намалюю», щоб не тільки дізнатися  про написання писанок, види розмальованих яєць, символічність їх кольорів та орнаментів, але й долучитися до їх розпису.  «Традиція писати писанки сягає своїм корінням в сиву давнину, коли людина була неподільною з природою. В ті часи все навколо було живим і вміло розмовляти. Щоб вижити серед могутніх стихій, потрібно було мати серце, чисте, як гірські води, а руку міцну, як гілля дуба, а ще знати дивовижну мову Всесвіту,» - слухаючи оповідки Світлани Анатоліївни, присутні налаштовувалися на добрі помисли і з чистими щирими думками бралися до роботи.
     Крапанки, мальованки, дряпанки - кожне творіння писанки власноруч,  ніби пробудження-перетворення засніженої, замерзлої землі в яскраву, весняну, радісну. Кожен, хто побував на майстер-класі , навчився таємного мистецтва розпису
писанки, і водночас «допоміг силам добра і світла побороти холод і темряву». Адже саме так, по-мудрому, про великодні звичаї і традиції українського народу розповідають книги, представлені на перегляді літератури «Хай буде з нами Великодня казка».









Немає коментарів:

Дописати коментар