четвер, 19 грудня 2019 р.

Від українських народних традицій до "Jingle Bells" по - українськи



17 грудня 2019 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася етно-гра "Зима іде - за собою свята веде"
    І дійсно, взимку  вони майже щодня - із 4 грудня до 29 січня, а там ще в лютому...
Свята Катерини, Андрія, Варвари, Сави,
день Святого Миколая, Різдво, Новий рік, Водохреще - найулюбленіші свята наших дідів-прадідів, але не сучасних школярів (окрім Миколая та Нового року). Із ними пов'язані віковічні традиції та звичаї нашого мудрого народу. Від того, як ми та вони їх знатимемо, шануватимемо залежить духовність наших дітей-онуків, наша цивілізованість і майбутнє.
Мандруючи віртуально  із століття в століття, із країни до країни, школярі знайомилися із стародавніми міфами, християнськими  легендами, народними переказами, в яких розповідається про наші зимові свята. Розгадували шаради, шукали відгадки, фантазували, гадали, переносилися за 200, 100 років назад, дивувалися, сміялися  - так знайомилися з народними звичаями, традиціями...
     Справжнім відкриттям для учасників гри стала історія  української народної пісні "Щедрик". Вона добре відома дітям за фільмом "Один вдома"  як американська різдвяна пісня. Насправді ж, в одну із найстаріших мелодій нове життя вдихнув на початку ХХ століття  український композитор Микола Леонтович.
     Та найцікавішою новиною гри стала знайдена у лабіринті назва українського музичного гурту "Шпилясті кобзарі". Адже вони вперше заспівали українською мовою хіт "Jingle Bells", найвідомішої у світі різдвяної пісні. Дякуємо за цікаву гру, за вашу підтримку! По-особливому звучав у вашому виконанні  "Дзвін Дзвіночків", або ж "Jingle Bells"












Немає коментарів:

Дописати коментар