середу, 30 серпня 2017 р.

Творча зустріч з Мариною Гримич та Ігорем Осташем


25 серпня 2017 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася творча  зустріч з Мариною Віллівною Гримич, українською письменницею, науковцем, видавцем та дипломатом, громадським діячем Ігорем Івановичем Осташем, добре відомим нашим читачам, як автор книги- дослідження "Бонді або повернення Богдана Весоловського"
 Яскравий фейерверк позитивних емоцій отримали присутні  від розмови з київськими гостями. Це той випадок, коли щирість, талант, людяність, відвертість - найсильніші за все, що можна очікувати від зустрічі з відомими особистостями.
Марина Віллівна презентувала полтавцям новий роман "Падре Балтазар на прізвисько Тойво", який навесні вийшов  у видавництві "Нора-Друк". Автору вдалося вразити читачів незвичним історико-утопічним задумом  і, впевнена, буде цікавий всім, хто любить авантюру, цінує щирість, полюбляє чудові описи природи і небайдужий до історії життя українців за кордоном. До речі, пані Марина з експедицією не тільки побувала в українських поселеннях в Бразилії , а й написала (книгозбірні подарувала !!!)  докладну наукову монографію "Життя під піньорами"  про історію та культуру сільського населення Бразилії українського походження.
До розмови долучився Ігор Іванович Осташ, розповідав про Богдана Весоловського, "батька українського джазу",   його друзів, які змушені були
покинути Україну жити і творити за кордоном, про мистецьке життя довоєнного Львова, про фестиваль ретро-музики і чому відбувається саме в Полтаві.
  Гості з Києва ділилися думками і враженнями від перебування в Канаді, Бразилії, Лівані, розповідали про діяльність українських громад, зокрема  ГУЛу - громади українців Лівану.  Під час автограф-сесії читачі ділилися власними думками від прочитаних книг гостей, від музики і пісень Богдана Весоловського, від зустрічі. Насамкінець Марина Віллівна подарувала бібліотеці новинку видавництва "Дуліби", яку ще будуть презентувати у Києві : "Українська усна снотлумачна традиція початку ХХ століття" Тетяни Шевчук та Ярини Ставицької із написом "Що значить, якщо сниться бібліотека №4 м.Полтави?"
 Ми впевнені - це до нових зустрічей!!!
 



Немає коментарів:

Дописати коментар