пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

Творча зустріч з Сергієм Бутом


     7 жовтня 2015 року в читальному залі бібліотеки-філіалу №4 відбулась презентація роману Сергія Бута "Листи з того світу". Це дебютний роман письменника зі Львова, який в 2014 році отримав відзнаку на «Коронації слова», а також перша презентація письменника в нашому місті, яка відбулася завдяки підтримці Андрія Гурника. Модератором виступив Сашко Ткаченко.
     Книга написана в детективному жанрі, в ній піднімаються теми смерті, вічної пам'яті та містики, яка не завжди є вигаданою. В одному з гробівців Личаківського кладовища головний герой Андрій Багрій, працюючи реставратором, знаходить дивного листа, автором якого є мати немовлят, похованих в цьому гробівці. В листі - крик матері про допомогу. Заінтригований Андрій вирішує допомогти, не здогадуючись, куди цей шлях його приведе та що відкриє.

     На зустрічі читачі мали змогу поспілкуватися з гостем зі Львова, який щедро ділився цікавою інформацією, щиро відповідав на запитання присутніх в залі.
"Знаєте, вся ця містика насправді існує. Блукаючи по Личаківському кладовищі, дійсно розумієш сенс поняття "Вічна пам'ять". Ідея цього роману мені прийшла в голову саме під час прогулянки там. А коли моя подруга Тетяна розповіла мені реальну історію про дітей одної пари, які вмирали через кілька днів після народження, в голові остаточно сформувалась ідея даної книги", - розповів Сергій Бут на презентації.
   Також в ході зустрічі письменник показав фотографії різноманітних історичних  цвинтарів світу ,  на двох з них відбуваються події, описані в романі.
    Кожен бажаючий міг придбати книгу автора, отримати автограф і ще «хоч декілька хвилин» поспілкуватися з автором.
Сергій Бут подарував бібліотеці  свою книгу «Листи з того світу». «Сучасний детектив зі смаком містики та терпким присмаком львівської кави», - так назвав роман Золотий письменник України Андрій Кокотюха.
















3 коментарі:

  1. Дякую авторові твору "Листи з того світу". В якійсь мірі відкривається історія людей, які поховані на Личаківському кладовищі. Найбільше вразила інтрига, мова і людяність і турбота про сім'ю і дружину Андрієвого батька. З повагою до автора Н.С. (вчитель)

    ВідповістиВидалити
  2. Читала роман із-за цікавості. На зустрічі автор заінтригував. Зовнішньо спокійний, вічливий, ніби й не презентував свою книгу. Спілкувався. А тут з перших сторінок книга захопила і доки не перегорнула останню сторінку. Досконало у всьому. Дуже цікаво поєднав пригодницькі події героїв книги, їх життя реалістичне, для інтриги докинув містики і роман вдався. Цікаво, захоплююче, читайте. Валентина.все ж таки дякую.

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую за зустріч. Знайшов нарешті Ваші Бібліосмаколики. Буду постійним дописувачем, якщо будуть постійно цікаві зустрічі. та що там? Добре, молодці, всі зустрічі цікаві, це вже й діти знають. Гарну справу робите! Вадим

    ВідповістиВидалити