пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Історичні розслідування з Павлом Правим (Бондаренко)

8 листопада 2018 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася зустріч читачів книгозбірні з письменником, журналістом, істориком, блогером Павлом Бондаренко, який вважає , що "історія - свідок минулого, світло істини, жива пам'ять, учитель життя, вісник старовини". Цитата Цицерона є епіграфом його блогу, який є досить відомим в інтернеті.
 Присутні на зустрічі мали нагоду поговорити про вже відомі книги гостя з Волині : "Владимир. Крещение ложью", "Святослав, каган руссов. Убит и оболган". Павло Іванович наголосив, що він у своїх книгах  подає історичні документи та власні коментарі, розслідування і думки, залишаючи за кожним читачем право погоджуватися чи ні, спонукає до вивчення історії України, як давньої, так і ХХ століття. Головне - не залишатися байдужими.
     Цьогоріч виповнюється 75 років кривавій трагедії на Волині, під час якої загинули десятки тисяч ні в чому не винних людей: українців, поляків, чехів, німців, євреїв.
У презентованій на зустрічі книзі   "Волынская резня. Правда, которая никому не нужна" Павло Правий зробив спробу розглянути події на Волині зими-осені 1943 року, а під час розмови пояснив "трагедію на Волині" не з точки зору "хто перший почав", а кому це було вигідно. Думки розійшлися, але дискусія вдалася цікавою, змістовною, пізнавальною для багатьох і толерантною. Не уникли під час спілкування розмови про ще одну книгу Павла Івановича - "Картонні герої", яку називають "розкриття міфів про людей, які за радянських часів пропоганда зробила кумирами".
 Цікавий співрозмовник і "кропіткий дослідник історичних джерел" Павло Правий (Бондаренко), якого чомусь називають історичним хуліганом, автор  містичного трилера "Тінь Люцифера" подарувава книги нашій книгозбірні "Читачам бібліотеки з найщирішими побажаннями!"







Немає коментарів:

Дописати коментар