четвер, 26 листопада 2015 р.

Свого сина пам'ятає Україна.


26 листопада 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася літературна година «На життєвих перехрестях», присвячена пам’яті Василя Симоненка, який в цьому році міг святкувати 80-річчя від дня народження.
Бібліотекар Світлана Анатоліївна розповіла школярам ЗОШ №23 про дитячі та юнацькі роки поета, запросивши у віртуальну мандрівку .
«Український патріотизм йому передав його дід, як і любов до науки,книги, літератури, народної творчості. Після закінчення семирічки вступив до восьмого класу  середньої школи, до якої ходив аж дев’ять кілометрів від рідних Біївців. По снігу, під час великих морозів бувало Василь приходив один до школи».

З цікавістю слухали читачі про дослідження відомої письменниці Марини Павленко, яка вивчала творчість Василя Симоненка, зустрічалася з його односельцями, однокласниками, друзями. Хоча в дитинстві Василькові  не чужі були «подвиги», але його любили за чесність, справедливість, поважали, як в школі, так і в  повсякденному житті. Своїми роздумами та враженнями від зустрічей поділилася Марина Степанівна у книзі «Райдуга в решеті», а Світлана Анатоліївна запросила школярів до читання поезій Василя Симоненка та перегляду літератури «Свого сина пам’ятає Україна».










Немає коментарів:

Дописати коментар