вівторок, 24 грудня 2019 р.

Лірика Душі Валерія Кулика

23 грудня 2019 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася  поетична година, під час якої читачі мали нагоду поспілкуватися по скайпу із Валерієм Куликом, поетом, тележурналістом, добре відомим на Херсонщині.
 Валерій Павлович Кулик давно знаний у літературному світ як талановитий літератор. Його поезії виходили окремими книгами у різні роки; він автор 18 збірок поезій, частина з яких - це сонети та вінки сонетів. Одна із збірок - "Трояндове вино", добре відома читачам бібліотеки.
 Під час скайп-зустрічі Валерій Павлович презентував збірку "Світло в тунелі", розповів, чому саме сонетом "мовить його душа" та як його доля пов'язана із полтавським краєм.
"Мій рід гойдали Турбаї".  Саме із Турбаїв (тепер  Глобинський район), де далекого 1789 року відбулося повстання селян, російська цариця переселила багато сімей в таврійські степи. "Тому  у нас в Чаплинцях, де народився Валерій Павлович, багато збереглося прізвищ: Кулики, Лелеки, Зінченки, Приходьки, Мотричі".
      Щиро ділився спогадами Валерій Павлович, читав власні поезії, розповідав про друзів, діди-прадіди яких також із полтавського краю.
На  заході прозвучали ліричні твори поета у виконанні читачів, а Валерій Павлович згадував та
 розповідав історії їх написання. Приємно здивувала поета Валентина Степанівна Могилевська, дівоче прізвище якої Турбай, а родом вона із тих самих  Турбаїв. Бувають і такі чудеса!













Немає коментарів:

Дописати коментар