четвер, 12 грудня 2019 р.

Слухайте своє серце, або "Дівчина проти гравітації"

       11 грудня 2019 року фестиваль документального кіно про права людини Docudays  завітав до бібліотеки-філіалу №4 зі стрічкою "Дівчина проти гравітації".
       Вперше п'ятикласники ЗОШ 23 взяли участь у перегляді фільму та його обговоренні, що склало складову частину демонстрування фільму  "Дівчина проти гравітації"  Героїня Ерденчімег (ми домовилися називати її Ерде) живе в Монголії, з 5 років мрії стати  пластичною акробаткою, "не заради хобі, а для кар'єри... а ще куплю мамі машину... можливо квартиру". Бо мама виховує дітей одна, тато у в'язниці. Розуміє Ерде, що навчаючись на стипендії (виграла в шоу) вона мусить не бавитися з друзями, а постійно тренуватися. "Дивитися фільм - це як книжку читати, тільки бачиш емоції", - пояснила Жанна.
Переглянувши частину фільму, юні глядачі, уявивши себе на місці Ерде (далеко живе від циркової школи, навчається, допомагає мамі,  важко дається "стойка на руці", але має мрію)  щиро ділилися думками, підтримували героїню і з нетерпінням чекали продовження. Останній кадр і діти з полегшенням зітхнули, зраділи за Ерде, за її перемогу!
 То ж запам'ятайте поради одинадцятирічної дівчинки:"Будьте терплячими! Вірте в себе! Будьте рішучими! Деякі діти забувають свої мрії.Не робіть цього - слухайте своє серце!"








Немає коментарів:

Дописати коментар