середу, 22 травня 2019 р.

"Відноситися до тварин необхідно. як до своїх друзів"


21 травня 2019 року у бібліотеці-філіалі №4

в рамках еко-дня третьокласники ЗОШ №23 зустрілися з дитячою письменницею Тетяною Луньовою, яку добре знає малеча за книгами "Зайченятко У" та "Міські пригоди лісової шишки".
 Зі школярами говорили про поняття "екологія", "еко-день", "еко-казка" абсолютно не нудно. Спробували уявити себе супергероями  і дружно вирушили в літературні мандри рятувати тварин від злих людей, які хочуть їх ловити і продавати в приватні зоопарки.
    До розмови долучилася гостя еко-дня Тетяна Луньова (Горицвіт), яка презентувала дітям нову книжку "Будиночок, що пахне евкаліптом".
     " Підступний торговець екзотичними тваринами викрав коаленятко та його маму з рідного евкаліптового лісу, розлучивши з їхнім татком. Коали були змушені поневірятися в неволі псевдо-еко-зоопарку. Але попереду на них чекало ще важче випробування: торговець надумав продати їх поодинці." За допомогою нових друзів коаленяткові вдалося вчасно втекти. Але чи зможе коаленя врятувати свою матір і повернутися назад, у свій евкаліптовий будиночок? 
      Разом з героями книги та чарівною казкаркою  діти відкривали для себе австралійські ліси, їх мешканців, познайомилися з мудрою ігуаною,  родиною бурих ведмедів, відважним горобцем та граком.
     Еко-казка не тільки цікава, але і пізнавальна! Перегорніть сторінку і Ви дізнаєтеся про цікавий світ природи, про менших наших братів і чому їх потрібно оберігати.












Немає коментарів:

Дописати коментар