вівторок, 4 грудня 2018 р.

ВЧИМОСЯ ТВОРИТИ ДОБРО

3 грудня 2018 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася година спілкування "Вчимося  творити добро".
Із шестикласниками ЗОШ №23 говорили про доброту, толерантність, про " закон тяжіння" в нашому повсякденному житті, про те, що ми отримуємо навзаєм, випромінюючи і віддаючи у зовнішній світ позитивні чи негативні емоції і почуття. 
 Під час відвертої розмови   приємно було чути від дітей: "ми отримуємо в житті те, чим ділимося самі", "на  позитивні вчинки світ дарує нам любов і гармонію", " не бути байдужим - головне в толерантності"...
До розмови долучився Олександр Ручка, юнак з інвалідністю, котрий  розповів про своїх друзів, які можливо і обмежені в можливостях, але тільки не в силі духу. Серед них - переможці шахових турнірів, чемпіони  з плавання, легкої атлетики. 
     "Після однією із операцій, - ділився спогадами Сашко, - щоб не впасти в депресію, я почав створювати  поробки із сірників, такі собі міні церкви, храми, відомі архітектурні споруди. Захопило!"      До речі, виставку Олександрових шедеврів Ви можете побачити в читальному залі бібліотеки. які експонуватимуться до кінця грудня.
 Ведуча поділилася спогадами про полтавські  виступи з кроссфіту " Сила нації" серед бійців та ветеранів АТО, які внаслідок важкого поранення змушені пересуватися на інвалідному візку чи користуватися протезом. "Це люди, яких не зламав ні ворог, ні травми, ні фізичні особливості! Люди, яким ми зобов'язані своїм спокоєм.  Замість жалітися на життя, вони об'єдналися, щоб надихнути своїм прикладом інших, і показати:нічого неможливого немає! " Це творчі неординарні особистості, які живуть повноцінним життям, створюють навколо себе позитив, красу, хоч і мають статус "людина з інвалідністю." Вчимося творити добро і розпочинаймо з цієї хвилини, із себе. Розкажіть про це друзям!







Немає коментарів:

Дописати коментар