середу, 21 листопада 2018 р.

Літературний десант з Тетяною Рубан

      Надовго запам'ятають учні 4 А класу
 ЗОШ №23 день 20 листопада 2018 року. Так склалися обставини, що  до них  просто в клас завітала українська дитяча письменниця Тетяна Рубан.
     Неочікувано? Так. Але юні всезнайки прийшли в себе, швидко зорієнтувалися і сприйняли літературний десант як сюрприз від нашої бібліотеки.
     Щира і відверта гостя швидко заволоділа увагою школярів: розповідала про героїв оповідань, які увійшли до збірок "Героям слава!", пояснювала, як вибирає теми  і чи легко писати-бути письменницею взагалі. Тетяна Рубан ділилася досвідом і письменицькими таємницями, розповідала, як довго її дитячі оповідання "відпочивали в шухлядці" і що відомою стала завдяки випадковості. На всі запитання відповідала щиро і серйозно, бо впевнена, що діти, як ніхто, фальш відчувають відразу.
     Під час зустрічі письменниця презентувала  повість "Нічийні", яку радить читати як дітям, так і дорослим. Головна героїня Леся знайомиться з ровесниками, розуміючи, що в них немає батьків, тобто вони нічийні. Як складаються їх відносини, чому Леся, яка до того завжди намагалася бути в усьому відмінницею, а дружбу називала легковажністю, так змінюється! Та мама нею пишається ще більше, бо радіє, що донька зрозуміла надзвичайну цінну річ - "мало бути відмінницею... Головне - бути людиною. Це набагато складніше."
Дякуємо Тетяні Рубан за розмову і запрошуємо до читання! Повість "Нічийні"  вже є в бібліотеці!



Немає коментарів:

Дописати коментар