пʼятницю, 28 вересня 2018 р.

Літературне побачення з Сергієм Гридіним


27 вересня 2018 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулося літературне побачення з Сергієм Гридіним,  письменником із Рівенщини, якого називають символом нової української підліткової літератури. Саме він " чи не найперший наважився вголос говорити про теми, які до цього ніхто в літературі не обговорював: насилля в сім'ї, дитячий алкоголізм, небажана вагітність."
 Про все це + про непорозуміння з батьками і вчителями, які для підлітків також бувають незрозумілі, Сергій Гридін розказував відверто і без недомовок. При цьому автор "завоював" повну довіру підлітка-читача, з яким він розмовляв на "рівних", як із дорослим. Його повісті - "Не такий", "Незрозумілі", "Не ангел"...
    Літературне побачення полтавських восьмикласників із відомим письменником - це таке міцнюче плетиво вражень: цікаві, допитливі школярі, які все хочуть знати про письменницькі таємниці, і харизматичний Сергій Гридін. Говорили-обговорювали  книги, проблеми сучасних підлітків, презентував гість нову повість "І паралельні перетинаються", розповів про дитячі книги  із серії про комп'ютерний вірус Федько" та дорослі  - "Сапери", "Віраж".

Жвава розмова, безпосередня розмова дітей із щирим та відвертим  письменником - гадаю, це був той випадок, коли  письменнику вдалося привернути увагу до книги і тих присутніх у залі, хто читати не любить.

Дякуємо Сергію Гридіну за теплу зустріч і щиро бажаємо успіху вам і вашим книгам!
 









Немає коментарів:

Дописати коментар