пʼятницю, 28 вересня 2018 р.

ОКРИЛЕНА ПІСНЕЮ,або мистецький вечір із Наталією Хоменко

                                                                                  27 вересня 2018 року привітати читачів нашої книгозбірні з Всеукраїнським днем бібліотек завітала Народна артистка України Наталія Хоменко, солістка Полтавської обласної філармонії,залюблена в пісню з дитинства.
"Хіба людині багато треба для щастя: аби всі були здоровими, затишку в домі і хіба ще гарної пісні", - ділилася роздумами гостя, читала вірші і співала... серцем, душею,емоціями. Пісні різні - веселі, душевні, грайливі, патріотичні, серйозні - різнокольорові, як вишивки, які любить вишивати- мережити Наталія Сергіївна.

Разом з присутніми в залі співали, згадували смішні історії із "гастрольного" життя, халепи та курйозні випадки дитинства й юності. Не оминули і початку нашої "книжково-пісенної" дружби. Все почалося із  пісень Богдана Весоловського , визначного українсько-канадського композитора, "батька" української естрадної пісні й танцювальної музики, що залишив нам 130 пісень із записами неповторних українських танго, вальсів, бостонів, фокстротів.  В той  серпневий день, коли відомий в Україні політичний діяч Ігор Осташ презентував у нашій бібліотеці власну книгу "Бонді, або Повернення Богдана Весоловського", Наталія Хоменко разом з ансамблем "Чураївна" вже  виконувала пісні маестро - "Ти танго заспівай мені...",  "Намалюй мені ніч", "Прийде ще час", в які "закохалася з першої ноти"  Гостя бібліотеки  зачаклувала всіх на мить і .. всі разом поринули в атмосферу українського ретро.
    Ще довго лунали пісні, теплі слова, бурхливі оплески. Не хотілося розлучатися, адже всі були на одній ноті - ноті любові, вдячності, щирості. Здоров'я всім! Щастя! До нових зустрічей!




Немає коментарів:

Дописати коментар