пʼятницю, 25 травня 2018 р.

"Не підрізати дітям крила" . Катерина Немира на Дні дитячої книги в бібліотеці

      24 травня 2018 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася творча зустріч талановитої  художниці, скульптора і письменниці Катерини Немири із юними читачами книгозбірні.
      З блиском в очах погодилася пані Катерина, яка пише проникливо, заглядаючи в саму душу, прозу для дорослих, провести ексклюзивний майстер-клас з малювання для дітей.
      Відома в Україні художниця вважає, що майбутнє належить творчим людям, яку б професію діти не обрали. "Тільки люди творчі, котрі вчаться, вдосконалюються, будуть успішно вирощувати городину, лікувати, будувати... Їм в нагоді стане вміння мислити образами, уміння втілювати СВОЮ мрію та вміння розуміти і сприймати мистецтво". Ви думаєте, це тільки говорилося для дорослих? Ні! Кожне слово, від індивідуального знайомства з кожним школярем і до кінця зустрічі діти сприймали з серйозним виразом обличчя. Я сама не впізнавала їх. Вони вслухалися в кожне слово, в кожну пораду і тут же змішували фарби, шукали образи, відтінки, без запитань, розуміючи, що часу мало. Кожен з них повірив харизматичній гості зі Львова, що він (вона) творча особистість і зараз пише (не малює!) картину.
     Дорослим присутнім Катерина Немира радила: "Не варто зосереджуватися на стандартних підходах, бо вони обмежують творчу уяву дитини". Діти не слухали, а ловили кожне слово, серйозно сприймали кожне зауваження, сідали і спішили не закінчити свою роботу, а втілити свою ідею в образ... Скільки радості! скільки емоцій!позитиву! усмішок! обнімання!  і не бажання
розлучатися...  Дякуємо, пані Катерино, за УРОК для дітей і для нас, за подаровану книгу-порадник з малювання! Успіхів і натхнення Вам! До зустрічі!











Немає коментарів:

Дописати коментар