понеділок, 15 січня 2018 р.

Пісенні перлини моєї України

11 січня 2018 року у бібліотеці-філіалі №4 відбувся літературно--мистецький вечір "Пісенні перлини моєї України", на який завітали всі, хто любить і цінує українську пісню, її надзвичайну мелодійність і чарівність. Бібліотекар читального залу Світлана Анатоліївна запросила гостей книгозбірні  зробити історичний екскурс і дізнатися більше про щедрівки, колядки, як вони з'явилися, як після поширення християнства поєдналися  свято Різдва Христового зі старим язичницьким святом, витіснивши його первинний зміст, хто такий Василь і що означає "водити Маланку". А от їх магічну дію відчули всі присутні завдяки артистичності театру народної пісні "Берегиня" (керівник Сергій Асауленко).
    Гумор, щедрівки, колядки, різдвяні пісні, інсценівки  і  теплі погляди, щедрі оплески, слова вдячності переплелися, поєдналися в  спільні думки, що наша історія, наші звичаї і традиції належить нам. Головне знати і цінувати СВОЄ. Що є щедрівки і колядки для кожного - справа особиста, але що українська пісня  виконує магічну функцію, кожен відчув на собі  завдяки багатющому репертуару та майстерності   художнього колективу "Берегиня".

 Більше про обрядові пісні, традиції та звичаї нашого народу, ви дізнаєтеся із книг, представлених на перегляді літератури "Українські звичаї, традиції, обереги"














Немає коментарів:

Дописати коментар